Vizuelni identitet Vaše firme

Profesionalni dizajn logotipa

Dizajn logotipa

Izuzetno dobar logotip trebao bi biti prepoznatljiv, da bude različit, prikladan, izuzetno praktičan, jednostavne grafičke forme i treba slati jasnu poruku.  Logotip prema modernim smjernicama od izrada 3D logotipa, preko logotipa u vektorskom formatu za sve namjene i sve vrste upotrebe.

Logo je zaštitni znak svega što neko preduzeće, njegovo poslovanje proizvod i usluge predstavljaju. U današnje vrijeme logotip kao dio vizualnog identiteta preduzeća koristi se u gotovo svim sferama ljudskog djelovanja. Svijet koji nas okružuje prepun je različitih logotipova koje mi nepogrešivo povezujemo uz  brand ili organizaciju koji predstavljaju. Pitate se kako je njihov vizualni identitet postao dio vaše svakodnevice? Gdje se krije njihov uspjeh i kako da i Logo je zaštitni znak svega što neka tvrtka, njeno poslovanje i proizvod predstavljaju. U današnje vrijeme logotip kao dio vizualnog identiteta kompanije koristi se u gotovo svim sferama ljudskog djelovanja. Svijet oko nas pun je logotipova koje nepogrešivo povezujemo uz neki brand ili organizaciju. Kako je njihov vizualni identitet postao dio Vaše svakodnevice? U čemu je njihov uspjeh i kako da osmislite dobar dobar logo za Vaše preduzeće?

dizajn-logotipa

Sam proces mora imati za smisao da logotip bude automatski prepoznatljiv. Logotip je jedan od aspekta preduzeća koji kreira komercijalni brend i njegovi oblici, boje, fontovi i grafike najčešće čine da se razlikujete od konkurencije. Znači logotip služi kako bi vas prepoznali.

Prepoznatljiv i dobr logotip, praktičn, u jednostavnoj grafičkoj formi, i treba prenositi namjensku poruku. Značenje koje treba diktirati kvalitetan dizajn logotipa se uglavnom odnosi na poruku koju takav logotip prenosi. Kod kreiranja logotipa treba voditi računa o njegovoj komercijalnoj upotrebi. Štampanje u bilo kojoj veličini.