redizajn sajtova banja luka

UREĐIVANJE I REDIZAJN POSTOJEĆEG SAJTA

Ukoliko vam vaš stari sajt iz nekih razloga ne odgovara, budite slobodni da nam se obratite da ga redizajniramo i uredimo po vašoj želji i potrebama. Sigurno želite da vaš novi sajt bude u službi unapređenja vašeg poslovanja, stoga moramo da budemo upoznati sa par stvari pre ulaska u posao redizajna sajta.

VAŠA CILJNA GRUPA

Kada pravimo ili redizajniramo vaš sajt, naš posao nije puko programiranje. Potrebno je da nas uputite što bolje u strukturu vaših kupaca. Ako nismo upoznati sa ovom informacijom, nećemo moći da napravimo dovoljno kvalitetan sajt koji može da dopre do velikog broja korisnika. Web sajt ne treba samo da izgleda odlično, on naprosto mora da bude svrsishodan. Morate zajedno sa nama da vodite računa korisnicima, jer je upravo radi njih i dizajniran. Dakle, moramo znati koja je vaša ciljna grupa korisnika i o njima moramo imati što više podataka, poput toga koliko godina imaju, kog su pola, koja su im interesovanja, kakve su im internet navike, kakvu tehnologiju koriste, koje pretraživače preferiraju, i slično. Ove sve informacije možete da prikupite putem Google Analytics naloga.

NESIGURNI STE U KVALITET VAŠEG TRENUTNOG WEB SAJTA

Zašto trebate redizajnirati vaš sajt:

  • Ako smatrate da vaš web sajt nije dovoljno dobar i da je zastario
  • Ako su vaši poslovni konkurenti lansirali novi sajt koji je modernizovan i koji privlači korisnike
  • Smatrate da vaš sajt ne doprinosi vašoj prodaji kao nekad
  • Ili jednostavno, ako težite promjeni ili inovacijama

Svi nabrojani razlozi su dovoljno legitimni da se odlučite na redizajn sajta. Posebno trebate obratiti pažnju na treći razlog, i zbog toga je potrebno da uradite analizu da vidite gdje je taj trenutak na vašem sajtu kada se gube klijenti. Ne trebate se baviti pretpostavkama, već kvalitetnom analizom otkloniti postojeće probleme i dileme. Trebate da budete svjesni da ako je vaš sajt vizuelno atraktivan, ne mora da znači i da je produktivan i da se korisnici na njemu snalaze kroz sadržaj.

TREBA VODITI RAČUNA O KVALITETNOM SADRŽAJU

 

Kada se odlučuju za redizajn sajta jedni se odlučuju za potpuno nov sajt a drugi žele da iskoriste postojeće sadržaje. Bez kvalitetne analize i jedna i druga odluka mogu biti pogubne po uspješnost sajta. Zašto je to tako? Nešto možda funkcioniše dobro, a nešto ne, te je bitno shvatiti koje su to dobre a koje loše strane vašeg postojećeg sajta. Zbog toga je potrebno detaljno pregledati sve postojeće sadržaje na vašem sajtu, te doneti pravilnu odluku o pristupu redizajna.

ČEMU TREBA DA SLUŽI VAŠ WEB SAJT

Koji je krajnji ishod koji želite da postignete vašim web sajtom? Trebate znati šta želite da „prodate“ vašim korisnicima. Da li je to više podataka o potencijalnim korisnicima, ili je to povećan obim prodaje, ili prosto samo želite da potencijalni klijenti čuju za vas…Ako detaljno pristupite ovom problemu, uspjeh vašeg sajta, ali i vašeg redizajna, je izvjesniji. Vraćamo se opet na poznavanje vaših klijenata, što je usko povezano sa postizanjem cilja koji stavite pred vaš web sajt. Ako smatrate da je vašim klijentima najbitniji opis proizvoda, zasigurno ćemo staviti akcenat na to i opis će biti na sajtu tamo gdje vaši klijenti mogu da ga najlakše pronađu.

Dakle, osim onoga što vide kada otvore vaš web sajt, korisnicima morate omogućiti i sadržaje koji ih interesuju, i da im ti sadržaji budu lako dostupni. Ako to ostvarite, sajt će biti uspješan, a ne skupa greška.