UNAPREDITE-POSLOVANJE

Kako internet prodavnica utiče na unapređivanje poslovanja

Internet kupovina svakim danom postaje jedna od popularnijih načina kupovine. Statistike pokazuju da se svake godine količina novca koja je u opticaju za internet kupovinu, udvostručava. Tako se predviđa da će internet prodaja biti uvećana za trista posto u  2021. godini u odnosu na 2014.

Sam proces kupovine preko interneta pruža pregršt pogodnosti, te je zato i rast internet prodaje rapidan. Zbog toga je korisničko iskustvo veoma bitno, jer dobre preporuke i dobar vizuelni identitet,  mogu samo da vam garantuju  porast potrošača. Potrošači različitih starosnih dobi pretražuju internet i koriste ga u svim fazama kupovine: od istraživanja proizvoda, sakupljanja informacija o proizvodu i uslugama, pa sve do kupovine zapravo. Samim tim, ako vaša stranica posjeduje internet prodavnicu, korisničko iskustvo i zadovoljstvo će biti pozitivno.

Osim toga, internet proavnica može da vam bude izlazna karta za globalno tržište, da svoju robu plasirate i prodajete u inostranstvu. Pozitivna i napredna marketinška strategija zajedno sa internet prodavnicom predstavljaju siguran put ka povećanju vaših korisnika i kupaca.

Brz i jednostavan izlazak na globalno tržište internet prodavnicom

Sa internet prodavnicom vaša ograničenja po pitanju tržišta nestaju. Dostupni ste širom svijeta, i možete svoju robu plasirati i prodavati gdje god vi to želite. Zbog toga je potrebno da vaš sajt pored jezika vaše zemlje, bude dostupan i na engleskom, i na eventualno još nekom jeziku, u zavisnosti od vaše ciljne grupe.

Koristite internet prodavnicu za generisanje novih lidova

Internet prodavnicu možete koristiti i na drugi način. Kreiranjem različitih ponuda koji će doprineti da vas korisnici kontaktiraju i registruju se na vašoj stranici, dobićete podatke korisnika, poput e-mail adrese. Tu adresu ćete moći koristiti za vaše buduće ponude, da unaprijedite svoj marketing i da shvatite šta vaši kupci zapravo žele. Za one korisnike koji budu ostavili svoje podatke možete kreirati različite pogodnosti poput popusta prilikom sljedeće kupovine, ili neki gratis, ili možda besplatnu dostavu, i slično. Na taj način ćete privući nove korisnike koji će vam biti budući kupci, i koji će takođe biti informisani o vašoj trenutnoj ili budućoj ponudi.

Kako do novih korisnika

Vaša prodavnica koja se nalazi u stvarnom svijetu mora d se nalazi na dobro lokaciji u gradu kako biste bili dostupni i vidljivi štovećem broju korisnika Prednost internet sajta je upravo u tome što nijebitno gdje se nalazite, te ste dostupni svima i u svakom trenutku.

Google pretraživač vam omogućava da se visoko rangirate, i da budete dostupni velikom broju korisnika. Zbog toga je jako bitno da znate na koji način se može vaša internet prodavnica rangirati na sam vrh liste nekog pretraživača. Za takva podešavanja vaše stranice mi vam možemo biti od velike koristi i pomoći.

Web sajt u službi promocija

Sami znate koliko je bitna promocija za prodaju i plasiranje proizvoda. Vaš sajt treba da bude u službi vas i vaše prodavnice. Internet marketing je dostupniji i dopire do većeg broja korisnika, posebno ako ga uvežete sa društvenim mrežama.

Jednostavno predstavljanje proizvoda

Pored naprojanih pogodnosti, internet prodavnica ima još jednu pogodnost. Kao prodavač, nećete morati korisnicima i kupcima da objašnjavate specifikacije svakog proizvoda koji imate u ponudi. Kada jednom napišete na svom sajtu opis proizvoda, to više nećete morati da činite, a sve informacije će u svakom trenutku biti dostupne korisnicima.

Prednosti internet prodavnice za korisnike

Komoditet

Kupovina iz udobnosti stana je svakako jedna od najvećih pogodnosti internet prodavnice za kupca. Ne postoji vremensko ograničenje kada kupci mogu da obave kupovinu, nema čekanja u redovima, i sve se rješava u nekoliko klikova mišem.

Cijene

Sigurno je da su internet prodavnice u mogućnosti da konkurišu cijenama „običnih“ prodavnica, jer proizvod prelazi direktan put od proizvođača do potrošača, bez posrednika. Osim toga, prethodno smo govorili i on line kuponima, popustima, i drugim pogodnostima internet prodavnice. Kupci imaju i veliku mogućnost izbora, jer mogu da vrše poređenja među ponudama i da se odluče za onu ponudu koja njima najviše odgovara.

Velika mogućnost izbora

Mogućnosti koje nudi internet kupovina su skoro neograničene. Korisnik može da bira po cijeni, modelu, proizvođaču,količini. Osim toga, korisnik može da kupuje iz koje god zemlje hoće, i to u par minuta. Dakle granice koje postoje u stvarnom svijetu nas ne ograničavaju na internetu.

Poslije svih navedenih prednosti, nadamo se da ste shvatili da će vaš sajt bolje i kvalitetnije funkcionisati, a biće i u službi povećanja vaših korisnika i prometa, samo ako posjeduje i internet prodavnicu.